Drentse Top 5
27-1-2005

Afsluiting Drentse Top 5!
In OBS de Posthoorn in Pesse

Op 27 januari vond de feestelijke afsluiting plaats van de Drentse Top 5 op OBS de Posthoorn in Pesse. De leerlingen van groep 8 behaalden met de Drentse Top 5 Internet Quiz de meeste punten. Ze kregen een slagroomtaart cadeau.

Van de vijf gelezen boeken was die van Chris Vegter het populairst ... meerPersconferentie Annemarie van Gelder
Op dinsdagochtend 11 januari gaf schrijfster Annemarie van Gelder een echte persconferentie in de centrale bibliotheek. Veel jonge journalisten van verschillende basisscholen waren naar de bieb gekomen om haar vragen te stellen.

Het artikel van Phuong Nguyen en Eva van der Lans van de Prof. Titus Brandsma School was de beste. Het artikel is verschenen in de Hoogeveensche Courant van woensdag 19 januari.

De foto's
Hieronder vind je de foto's van de persconferentie.
Klik op het plaatje en je krijgt een betere foto!

De winnaars


Terug --- KinderpaginaChris Vegter wint de Drentse Top 5!
Feest op OBS de Posthoorn in Pesse!


Het boek Rake Klappen van Chris Vegter is winnaar geworden van de Drentse Top 5, een kinderjury die door de Drentse bibliotheken georganiseerd wordt. De kinderen hebben aan het boek de eerste prijs toegekend omdat ze echt konden meeleven met de spannende gebeurtenissen in het boek, die gelukkig ook afgewisseld worden door het spel van Leonie en haar klasgenoten. Het verhaal over 'huiselijk geweld' krijgt tegenwicht in de plezierige gebeurtenissen in en rond school en in de door Leonies moeder duidelijk verwoorde gedachte dat je je leven in eigen hand moet nemen. Het verhaal wordt vlot verteld en is afwisselend vrolijk en spannend.

Chris Vegter, directeur van een basischool in Assen,was eerder winnaar van de Drentse Top 5 in 1999 met het boek Spijkerhard. Dit jaar was de uitslag bijzonder spannend, want het verschil met het boek van Greet Beukenkamp De kattenkwaadclub was heel klein. Ook Dreiging aan het meer van Annemarie van Gelder, die haar eerste kinderboek (een detective) schreef, kreeg veel punten!

De Drentse Top 5 is een jaarlijks terugkerende activiteit die wordt georganiseerd op scholen en in bibliotheken in Drenthe. Het doel is kinderen van groep 7 en 8 eens op een andere manier naar boeken te laten kijken en een vijftal goede boeken onder hun aandacht te brengen.

Ongeveer 2.000 kinderen lazen mee en gaven hun uitslag door aan de Drentse bibliotheken. Er is goed gelezen en veel gepraat over de boeken. De juryleden geven duidelijk aan waarom ze het ene boek mooier vinden dan het andere.

De volledige uitslag van de Drentse Top 5 is als volgt:
1. Chris Vegter Rake Klappen: 4599 punten
2. Greet Beukenkamp De Kattenkwaadclub : 4587 punten
3. Annemarie van Gelder Dreiging aan het meer: 4551 punten
4. Mary Arrigan De boomgeest : 2723 punten
5. Geertje Gort Vrij als een vogel: 2675 punten

Op donderdagmorgen 27 januari vond de feestelijke afsluiting plaats van de Drentse Top 5 op OBS de Posthoorn in Pesse. De leerlingen van groep 8, die meededen met de Drentse Top 5 Internet Quiz, behaalden de meeste punten. Ze kregen, naast deze feestelijke afsluiting, een slagroomtaart cadeau.
Op maandag 4 april komt Chris Vegter op bezoek.

Hieronder vind je de foto's van de afsluiting in Pesse.
Klik op het plaatje en je krijgt een betere foto!Terug --- Archief
Annemarie van Gelder Drentse Top 5
De Drentse Top 5 is een jaarlijks terugkerende aktiviteit die wordt georganiseerd op scholen en in bibliotheken in Drenthe. Het doel is kinderen van groep 7 en 8 eens op een andere manier naar boeken te laten kijken en een vijftal goede boeken onder hun aandacht te brengen.
Ongeveer 2.000 kinderen lezen mee en geven hun uitslag door aan de bibliotheken.

Het boek Dreiging aan het meer van Annemarie Van Gelder is dit jaar een van de vijf boeken die door de leerlingen is gelezen.

Meer informatie over de boeken vind je hier ... hier.

Annemarie van Gelder
Annemarie heeft ook een eigen website ... hier

Terug --- Archief