Cursusmarkt 2004
4-9-2004


Uw persoonlijke vraagbaak op internet Cursusmarkt Hoogeveen: het programma

Gezien het grote succes in voorgaande jaren heeft Bibliotheek Hoogeveen opnieuw samen met de Volksuniversiteit Hoogeveen en het Centrum voor Kunstzinnige Vorming het initiatief genomen tot een cursusmarkt.

De cursusmarkt vindt plaats op zaterdag 4 september van 11.00 tot 16.00 uur. Er is ook een verkoop van afgeschreven boeken en er zijn kinderactiviteiten.
Dit jaar hebben zich meer deelnemers aangemeld dan ooit.

Het programma, dat op 3 september nog is geactualiseerd, kunt u downloaden ... hierBijzondere opening cursusmarkt

Op 30 november 1929 startte de Christelijke Volksbibliotheek. Een citaat uit het eerste jaarverslag: “Om half 8 zou de opening plaatshebben. Maar om 7 uur kostte het al moeite om de deur binnen te komen. ’t leek een “run”. Alle 9 bestuursleden werkten om ’t hardst tot half 10, teneinde het leesgrage publiek te bedienen. ‘k durf zeggen, om de leeswoede te bevredigen”.
De komende maanden viert Bibliotheek Hoogeveen daarom 75 jaar bibliotheekwerk in Hoogeveen. De activiteiten die dit najaar plaatsvinden, staan in het teken van dit jubileum.

De start van de jubileumperiode vindt plaats op zaterdagmorgen 4 september om 11.00 uur bij de opening van de jaarlijkse cursusmarkt. Tijdens deze opening zal mevrouw S. Gerritsma, voorzitter van Bibliotheek Hoogeveen, een gratis bibliotheekabonnement voor het leven aanbieden aan mevrouw J. ter Stege. Mevrouw Ter Stege werd geboren op 27 november 1929. Van de huidige bibliotheekleden komt haar geboortedatum het dichtst in de buurt van de ontstaansdatum van de bibliotheek.

Terug --- Home
Foto's van de cursusmarkt op zaterdag 4 september

Klik op het plaatje en u krijgt een betere weergave van de foto!

Mevrouw Ter Stege en Suze Gerritsma, voorzitter Bibliotheek Hoogeveen
Lid voor het leven. Mevrouw Ter Stege en haar familie Massale verkoop afgeschreven boeken Veel belangstelling voor SeniorWeb
De Big Band van de Muziekschool Het was druk Een muzikantje van de Muziekschool Toneel op zolder? Of wat het nou een dienrentuin?
Fluitiste Muziekschool De houtsnijders Toneel Er werd hard gewerkt
Tenten Verlengde Schooldag SWW: en tent vol Keramiekwerkplaats
Groei en Bloei Beatrix Koning Weerbaarheidstraining Voorlezen in de tent


Home