Hoogeveen


Langste liefdesbrief

Bijna 900 meter

De Langste Liefdesbrief Op het eind van zaterdagmiddag 13 september 2008 is de langste liefdesbrief ooit uitgerold.
Om klokslag half zes maakten landmeter P. Bolhuis van Azimuth Geodetic en notaris F. Wilmink de uitslag bekend: de brief is 899 meter en 10 centimeter lang.

Het uitrollen van de brief was een evenement op zich. De wind was stevig. Gelukkig, dankzij de medewerking van vele tientallen toeschouwers en voorbijgangers was het mogelijk de brief toch uit te rollen.

Baukje Bloemert van Hartstocht in Hoogeveen verrichte bij Het Kruis de openingshandeling. Vervolgens ging het de Hoofdstraat in richting Cascade en nog veel verder. Pas ver voorbij De Tamboer was de brief volledig uitgerold.

In de rechter kolom van deze pagina vindt u een fotoimpressie.

»Filmpje op site BNR: zaterdag 13 september

»Youtube: zaterdag 13 september

»Youtube: Langste Liefdesbrief op RSG Wolfsbos

»Youtube: TV Drenthe filmt liefdesbrief op RSG Wolfsbos

(18-9-2008)De brief wordt op zaterdag 13 september uitgerold

De Langste Liefdesbrief Aan het eind van zaterdagmiddag 13 september wordt de langste liefdesbrief ooit uitgerold: om 16.3O uur vanaf Het Kruis richting de Cascade.
Baukje Bloemert, coördinator van Hartstocht in Hoogeveen, zal de brief doorknippen en met het uitrollen beginnen.

Momenteel staat de brief in Centrale Bibliotheek aan de Bentinckslaan en op zaterdagmiddag 13 september tijdens de Uitdag bij de kraam van de bibliotheek. Er is ook een kleine prijsvraag op de Uitdag: wie voorspelt de uiteindelijke lengte van de brief? De winnaar krijgt een boekenbon van € 25,- toegestuurd.

Om 16.15 uur wordt de brief met begeleiding van een trommelaar naar het Kruis gereden.

De lengte van de brief wordt gemeten door landmeetkundig ingenieursbureau Azimuth Geodetic.
Notaris Wilmink ziet er bovendien op toe dat alles ordelijk verloopt.

Het afgelopen jaar hebben al honderden mensen hun medewerking verleend aan de brief. T/m 13 september hebt u nog de kans uw passie of liefde voor iets of iemand op papier te zetten. Benut een van deze laatste kansen om uw liefde voor uw partner, een boek, een film, een land, een sport, een hobby, een eiland, een muziekstuk, een museum, een artiest … eindeloos te verwoorden.

(12-9-2008)Affiche Uitdag 15 september (vorig jaar)


(15-9-2007)Langste liefdesbrief (persbericht vorig jaar)

De Langste Liefdesbrief Op zaterdag 15 september (12-18 uur) tijdens de 1e Drentse Culturele Uitdag bij de stand van Bibliotheek Hoogeveen is de start van de langste liefdesbrief ooit. De Uitdag vindt plaats op het plein voor De Tamboer .

De liefdesbrief duikt in het Hartstochtjaar op meerdere plekken in Hoogeveen op. Uiteindelijk zal de brief medio 2008 in de Hoofdstraat worden uitgerold. Op 15 september zal dichter Klaas Knilles Hofstra de bezoekers proberen te verleiden een bijdrage te leveren aan de langste liefdesbrief ooit De brief weegt enkele honderden kilo's. Om de brief te kunnen vervoeren is door leerlingen van het Alfa College een speciale lovemobiel ontworpen

De eerste bijdragen aan de brief zal worden geleverd door Gerrit Koele (directeur Univé Hoogeveen, bestuurslid Hartstocht) en Dana Streutker (docente Alfa College), om 12.00 uur.

Lovemobiel
Zeven leerlingen van de afdeling werktuigbouw van het Alfa College (MBO) hebben dit voorjaar gewerkt aan de bouw van een apparaat op wielen, met daarop een rol papier van bijna 2 kilometer, die van de ene rol op de andere moet worden gedraaid. Dat apparaat gaat Bibliotheek Hoogeveen in het Hartstochtjaar plaatsen op de Uitdag op 15 september, bij voorstellingen in De Tamboer, tijdens het Open Podium voor dichters in de bibliotheek, een avond in de bioscoop, een sportevenement enz. enz.

Mensen worden op die plaatsen in de gelegenheid gesteld een bijdrage te leveren aan deze langste liefdesbrief ooit. Hun liefde voor hun partner, een boek, een film, een natuurpark, een land, een sport, een zee, een hobby, een eiland, een muziekstuk, een museum, een artiest … alles mogen zij erop kwijt.

De bedoeling is de brief uiteindelijk uit te rollen medio 2008 en daarmee de langste liefdesbrief ooit te kunnen presenteren. De term lovemobiel is door de leerlingen van het Alfa College bedacht

De 7 leerlingen en hun docente De zeven leerlingen zijn Bert Jan Beugels, Jasper Dijkstra, Gerjan Koster, Lucas-Jan Mulder, Jarno Slagter,Bernold Zantinge en Jimmy Zomerhuis. Hun docente is Dana Streutker

(12-9-2007)
18-9-2008

Hartstocht in Hoogeveen. Culturele hoofdstad Drenthe 2007-2008 De Langste Liefdesbrief


Foto's 2008

De foto's van het uitrollen van de Langste liefdesbrief op zaterdag 13september 2008 in Hoogeveen.
Klik op de foto en u krijgt een afbeelding van betere kwaliteit.

De langste liefdesbrief
De langste liefdesbrief
De langste liefdesbrief
De langste liefdesbrief
De langste liefdesbrief
De langste liefdesbrief
De langste liefdesbrief
De langste liefdesbrief
De langste liefdesbrief
De langste liefdesbrief
De langste liefdesbrief
De langste liefdesbrief
De langste liefdesbrief
De langste liefdesbrief
De langste liefdesbrief
De langste liefdesbriefFoto's 2007

De eerste foto's van de presentatie van de Lovemobiel op de Uitdag op 15 september. De eerste brieven werden geschreven door de heer Koele van het bestuur van Hartstocht en docente Dana Streutker onder het toeziend van een van haar leerlingen Bert Jan.
Veel enthousiaste bezoekers aan de Uitdag leverden een bijdrage aan de brief: van jong tot oud, in verschillende talen!

De langste liefdesbrief
De langste liefdesbrief
De langste liefdesbrief
De langste liefdesbrief
De langste liefdesbrief
De langste liefdesbrief